- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији осмишљен систем вештачке интелигенције који може да распозна терористе међу мигрантима

© Sputnik / Alexander Galperin / Уђи у базу фотографијаУ Русији осмишљен систем вештачке интелигенције који може да распозна терористе међу мигрантима
У Русији осмишљен систем вештачке интелигенције који може да распозна терористе међу мигрантима - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
Пратите нас
У Русији је осмишљена вештачка неуронска мрежа која је у стању да препозна терористе и преступнике међу радним мигрантима, речено је Спутњику у прес служби компаније „Смарт енџинс“.
„Руска компаније је створила универзални систем који ће помагати у спречавању илегалних миграција, као и терористичких напада. Систем заснован на вештачкој интелигенцији аутоматски провера сва документа држављана ЗНД, као и фотографију. Систем ради без прекограничног преноса података и може се успоставити на територији Русије и у иностранству“, наводе у компанији.
Систем одједном решава неколико задатка: препознаје податке из свих докумената (пасоша, виза, личних карата, дозволе за рад, миграционих карти), проверава да ли су документа оригинална на три начина: оптички, ултраљубичасти и инфрацрвени.
Такође, вештачка интелигенција проверава и заштиту докумената – заштитна флуоресцентна влакна, папир, утврђује да ли је било механичких покушаја да се преправе подаци, печати.
На крају примењује се технологија небиометричке провере лица, када је за мање од секунде могуће упоредити фотографију и лице особе.
„Вештачка неуронска мрежа је у стању да упоређује лица и и оцењује колико се подударају. То веома подсећа на традиционалну проверу уживо с том разликом што то ради машина а не човек – за секунду систем може да провери да документ заиста припада власнику“, објаснили су у компанији.
Робот  - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
РУСИЈА
Путин: Не верујем у смак света због развоја вештачке интелигенције
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала