- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ухваћен шести од 11 одбеглих ракуна из Зоо врта: Пет се и даље воде као нестали

ракун - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
Пратите нас
Радници зоолошког врта "АкваЗоо" у холандском граду Леувардену ухватили су данас шестог од 11 одбеглих ракуна, док се њих пет и даље воде као нестали откако су побегли пре више од две недеље.
Како се наводи у саопштењу Зоо врта, један од ракуна ухваћен је данас помоћу мамца од маршмелоуа и сирупа од вишања, а радници су пронашли животињу у кавезу у природном резервату преко пута парка.
Зоолошки врт, који се налази у шумовитом резервату природе, поставио је неколико кавеза-замки у нади да ће ухватити нестале ракуне, а осим маршмелоуа и сирупа од трешања, коришћени су и други мамци попут колача, слаткиша и јаја, које ракуни воле.
У потрагу су укључени и запослени покрајине Фризија и локалне управе за воду, преноси НЛ Тајмс.
Директор зоолошког врта Јероен Лумијер, рекао је да је сваким даном све мање изгледа да ће пронаћи несталог ракуна.
"Ако АкваЗоо не пронађе ракуне, они ће на крају угинути у природи или на други начин, као што је саобраћајна несрећа", упозорио је он.
Крајем марта, АкваЗоо је добио укупно 12 ракуна из склоништа за егзотичне животиње Стихтинг ААП. За ракуне је направљен нови ограђени простор, али на два места мрежа није била добро подешена. Истог дана када су стигли, 11 ракуна је побегло након што су ископали рупу управо на том месту, саопштио је Зоо врт.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала