- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арапи „окитили“ Митровића златом у Београду – „Морам да је пољубим“

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
АЛ Хилал је пре три дана освојио Суперкуп Саудијске Арабије, а најбољи стрелац тима Александар Митровић испратио је због повреде тај меч из Србије. Арапи ипак нису заборавили Митра, донели су му златну медаљу на ноге и окитили га у Београду, док је Митрогол открио да је пресрећан због успеха тима, као и начина на који се одвија његов опоравак.
Митровић у Ријаду има статус божанства. Навијачи га обожавају, саиграчи и челници клуба га цене због свега онога што приказује на терену из утакмице у у такмицу.
Повреда се испречила да убојити шпиц заигра у великом финалу против Ал итихада, а екипа је и без њега успела рутински да тријумфује резултатом 4:1. Митра није било, али је Сергеј Милинковић-Савић уписао асистенцију у великом финалу.
Арапи нису заборавили свог голгетера и власника 22 гола у саудијској Про лиги. Митровић је у свим такмичењима постигао 33 гола на 36 утакмица за Ал Хилал ове сезоне, а има и осам асистенција.
Предраг Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СПОРТ
Србин је чинио чуда – али се код „пројектила“ није померио /видео/
Арапи су због суровог професионализма Србија који се тренутно налази у својој домовини на опоравку, превалили дугачак пут како би показали Митровићу колико га цене и колико су му захвални на свему.
Златна медаља намењена освајачу Суперкупа Арабије, завршила је у рукама, па око врата најбољег стрелац у историји српског националног тима.
„Хвала, хвала. Невероватно. Добро дошли у Београд, добро дошли у Србију. Нисам играо финале, али морам да пољубим медаљу. Прва од још три. Још три су остале“, видно задовољан био је Александар.
Митровић је затим објаснио како тече опоравак, шта и где тачно ради, са ким проводи највише време, и оно што је најважније, када би требало да се врати на терен и помогне тиму у походу на преостала три трофеја.
„Радим напорно сваки дан. Идем на терапије, тренирам, па опет терапије. Две недеље од повреде, ствари се одвијају добро. Осећам се добро и надам се да ћу за две недеље моћи да се вратим и да се прикључим тиму. Гледао сам финале, веома сам срећан. Пробаћемо још три трофеја да донесемо тиму. Радим у Београду напорно, ту сам са породицом. Доктор и ви сте дошли да ме посетите. Недостаје ми тим, недостаје ми Ријад. Једва чекам да се вратим. Највећи део дана сам овде, радим терапије, тренирам, па опет терапије. У овом тренутку се све одвија савршено, надам се да се ускоро видимо. Почео сам да трчим, биће све добро“, обратио се Митровић у видео-клипу навијачима Ал Хилала, а самим тим је и умирио читаву Србију, јер је јасно да ће бити спреман за најважнији догађај – Европско првенство у Немачкој.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СПОРТ
Јовељић лансирао Галакси на врх и наставио трку са Суаресом – Меси се „играо“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала