- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл у Лас Вегасу: Ракић пао у другој рунди у страшној борби /видео/

© AFP 2023 / Vaughn RidleyАлександар Ракић
Александар Ракић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Александар Ракић, најбољи српски ММА борац, поражен је од Јиржија Прохаске у повратничком дуелу после две године паузе због повреде, у спектаклу на приредби УФЦ 300 одржаној у Лас Вегасу.
Ракић је био фаворит против бившег шампиона у полутешкој категорији, имао је добар план, добио је прву рунду, али је у другој подлегао атмосфери, превише се отворио и нападао дозволивши контраударе неугодног Чеха.
Ракић је борбу отворио ниским ударцима у ноге противника, погодио је добар ударац десном руком после неколико промашаја и био је бољи у прва два минута борбе.
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СПОРТ
Јовељић лансирао Галакси на врх и наставио трку са Суаресом – Меси се „играо“ /видео/
Тражио је дистанцу Ракић, поново послао два брутална ударца ногама константно правећи штету противнику. Умало је Ракић лактом погодио Прохаску, отежао му је кретање и чекао шансу да пласира убојит ударац, истовремено се извлачивши уз ободе октагона при сваком атаку Чеха.
На 90ак секунди до краја погодио је Ракић Прохаску у главу, покушавао је поново ногама, али је затим добио неколико тешких удараца у последњем минуту. Успео је да узврати аперкатом, потом комбинацијом један два за коначни крај веома атрактивне рунде коју је добио са 34:9 у ударцима.
Десним директом отворио је Ракић другу рунду, навео је Прохаску на нападе, упутио је из контраудара још два бриљантна ударца десном руком у главу уздрманог противника.
Уследила је брутална размена удараца, борци су остали на ногама, примирили ритам, али само на тренутак када је поново уследила отворена борба са истим комбинацијама на обе стране.
У великом проблему се нашао Ракић на два и по минута до краја, примио је низ веома тешких удараца, посрнуо и пао на тло под налетом нових жестоких песница Прохаске од којих више није било одбране.
Ракић је пре меча у Лас Вегасу посетио цркву Светосг Симеона у поменутом граду и одушевио је српски народ у Америци.
Тридесетдвогодишњем Ракићу је ово била прва борба посале две године, јер се дуго опорављао од тешке повреде колеа.
Ракићев скор тренутно је 14 победа и 4 пораза.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Футсалери Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2024
СПОРТ
Врхунска утакмица и 10 голова у пријатељском сусрету Русије и Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала