- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина забринута због ескалације ситуације на Блиском истоку: Позивамо стране на уздржаност

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаКина
Кина - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Кина је забринута због ескалације ситуације на Блиском истоку и позива стране на уздржаност, саопштило је Министарство спољних послова Кине.
„Кина изражава дубоку забринутост због тренутне ескалације ситуације на Блиском истоку и позива релевантне стране да остану мирне и уздржане и да избегавају даље заоштравање ситуације“, наводи се у саопштењу.
Кина је позвала међународну заједницу, „посебно земље са утицајем“, да играју конструктивну улогу у осигуравању мира и стабилности у региону.
Подсећамо, Иран је у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску у два таласа лансирао 150 балистичких ракета ка Израелу. Напад је почео лансирањем дронова. Иран тврди да је акција окончана. Израелски ПВО системи су дејствовали али су неке ракете пробиле одбрану и пале на израелско тло. Ирански Корпус чувара исламске револуције (КСИР) саопштио је да је „успешно уништио“ важне војне циљеве на „територијама које је окупирао Израел“.
Истовремено, „Њујорк тајмс“ јавља да је штета која је нанета Израелу била је „релативно ограничена“, с обзиром на размере иранског напада.
Израелска армија - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СВЕТ
УЖИВО Израел одустао од узвратног напада, али најављује регионалну коалицију против Ирана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала