- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Лох Нес центар тражи помоћ НАСА у потрази за чудовиштем

© AP PhotoСенка чудовишта из Лох Неса у Шкотској.
Сенка чудовишта из Лох Неса у Шкотској. - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Лох Нес центар затражио је помоћ од америчке Националне ваздухопловне и свемирске администрације (НАСА) у новој потрази за чудовиштем у шкотском језеру Лох Нес.
„Надамо се да ће нам ловци из целог света који траже Неси (чудовиште) помоћи да дођемо до људи у НАСА“, рекла је Ејми Тод из Лох Нес центра, преноси Скај њуз.
Додала је да се нада да ће центар дођи до људи из НАСА уз помоћ друштвених мрежа, те да ће њихови стручњаци учествовати у потрази за чудовиштем.
„Надамо се да ће стручњаци из НАСА можда имати неку напредну технологију снимања за скенирање језера“, рекла је Тод.
У августу прошле године организована је једна од највећих потрага у историји за чудовиштем „Неси“, у којој је учествовало више стотина људи.
Они који су акцију пратили са обале рекли су да нису приметили ништа необично, а други који су ишли чамцима и који су користили акустичну опрему навели су да су „у неколико наврата чули неидентификовано бућкање“, али и да су „прекасно схватили“ да уређај за снимање звука није укључен, пренео је Би-Би-Си.
Приче о чудовишту постоје вековима, али модерни мит о Неси започет је 1933. године када је директорка хотела „Драмнадрохит“ Алди Мекеј рекла да је видела створење налик киту.
Од тада се организују потраге за чудовиштем „Неси“, међутим засад ниједна није уродила плодом.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала