- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Почиње пријава ђака за полагање пријемног испита за специјализована одељења

© Фото : Pexels/Photo by Dids Учионица
Учионица - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Пријава ученика за полагање пријемних испита за упис у специјализована одељења гимназија, као и за уметничке средње школе почиње у понедељак, 15. априла и трајаће до 22. априла 2024. године, до 16 часова, саопштило је Министарство просвете.
Електронска пријава кандидата врши се на порталу Моја средња школа - mojasrednjaskola.gov.rs, односно путем налога на овом порталу коме приступа родитељ или други законски заступник шифром за есДневник или за налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs.
Уколико ученици не искористе могућност пријаве електронским путем, могу се за полагање пријемног испита пријавити 19. или 22. априла, од 9 до 16 часова у својој основој школи или у школи у којој полажу пријемни испит.
Полагање пријемних испита биће организовано у средњим школама од 10. до 19. маја, а ученици своје резултате моћи ће да виде на порталу Моја средња школа – www.mojasrednjaskola.gov.rs.
Прелиминарним планом уписа за школску 2024/2025. годину превиђено је нешто мање од 5.000 места у специјализованим одељењима гимназија за математику, физику, географију и историју, рачунарство и информатику, биологију и хемију, сценску и аудио-визуелну уметност, филолошке науке, спорт, билингвална одељења, као и за уметничке средње школе - ликовне, балетске и музичке, пренео је РТС.
За упис у специјализоване гимназије и одељења и уметничке школе потребно је да ученик положи и пријемни испит којим се проверавају склоности и способности ученика.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала