Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Специјалци тзв. косовске полиције претукли Србина и претили му пиштољем код Зубиног Потока /фото/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПрипадници тзв. косовске полиције , илустрација
Припадници тзв. косовске полиције , илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Припадници тзв. косовске специјалне јединице претукли су у суботу Србина Влада Бабудовца из села Бубе код Зубиног Потока и нанели му повреде на глави и телу због чега има 15 шавова. Бабудовац је испричао да су га специјалци претукли „на правди Бога“и да сада страхује да ће га опет малтретирати.
Како истиче, све се десило док је ишао до друга.
„Ту ми је село близу, горе, где се то десило. Кренуо сам код друга да му однесем део који треба да ми замени на трактору. Срео сам се са њима када сам пошао ка његовој кући. Ту су ме зауставили, легитимисали, претресли ми кола и тражили документа. Дао сам им српска документа, тражили су ми косовску личну карту, рекао сам им да немам. Нисам им је дао а имао сам косовску личну карту, јер ми је аутомобил регистрован на српске таблице. Зато сам им рекао да немам. Ту су ме малтретирали у вези мајице јер сам имао мајицу са натписом: 'Свака би фукара да убије вука' на којој се и види лик вука, а то није провокација. Рекао сам им да то није ништа“, испричао је он за „Косово онлајн“.
Додаје да су га држали пола сата, након чега су га пустили.
„Пошто су ме пустили, однео сам тај део код друга, попили смо по једно пиће, а онда отишао сам на другу страну код брата од стрица који држи кафану. То је у другом селу, али је близу, јер ме је звао преко дана да узмем његово дете. Рекао сам му: 'Провери јесу ли отишли ови горе, да не идем на њих, јер су ме сад претресали'. Он ми је рекао да су близу и да сачекам док не оду, како не бих имао проблема“, испричао је Бабудовац.
Како је истакао, око 20.20 часова кренуо је према кафани, након чега су га специјалци опет зауставили.
„Ту су ме извели из кола, опет ме претресали и питали ме: 'Кога пратиш, кога чекаш?'. Одговорио сам им да никога не пратим, да сам пошао у кафану код брата да узмем братанца да га повезем. Опет су ме питали: 'Кога пратиш?'. Узели су ми телефон, гледали листу позива, ништа нису могли да нађу. Чуо сам се са ујаком, све су били нормални позиви, нисам звао никог сумњивог, они су можда помислили да нешто шверцујем и да неког пратим. Ту су ми узели телефон, гледали слике, тражили, па су наишли на слику где имам усликану косовску личну карту, па су ми рекли: 'Кога лажеш да немаш косовску личну карту, јеси ли ово ти?'. Одговорио сам да јесам, онда су ми претурали по торбици и нашли косовску личну карту. Па су ме питали: 'Што је ниси дао?'. Објаснио сам им да то нисам урадио из страха јер немам регистровано возило на косовске таблице, већ на српске, па сам дао српска документа“, испричао је он.
У том тренутку на једној Телеграм групи стигао је коментар, а полицајци су видели поруку.

„Један од корисника који исто прати ту страницу, а има их на хиљаде, написао је: 'Косово је Србија' и они су то прочитали. Онда је кренуло са питањима: 'Шта пратиш ово, је ли Косово Србија', па су почели да ме бију. Ту су ме били, један од њих ме је опсовао и узео пиштољ, репетирао. Држали су ми га на слепоочници, други је одмахнуо руком и почео на колегу да се дере што је узео пиштољ. Ту су ме нечим ударили од позади, имам осам или девет копчи и код усне имам четири копче. Четворица су ме била. Мењали су се, нису сви одједном“, испричао је он.

После напада, Бабудовац је отишао код лекара где су га прегледали, зашили му повреде са око 15 копчи и снимили му главу. Како додаје, све је пријавио данас у полицијској станици.
„Данас сам био у Полицијској станици у Зубином Потоку да пријавим случај и дао сам изјаву. Рекли су ми да ће ме наредних дана контактирати из Полицијског инспектората. За себе се не плашим, али стрепим због своје породице. Овде живим и не бих желео да имам проблеме, да ме малтретирају касније“, поручио је Бабудовац.

Петковић: Пребијања и хапшења Срба „препоручују“ тзв. Косово за Савет Европе

Директор Канцеларије за КиМ Патар Петковић изјавио је вечерас да су пребијања и хапшења Срба очигледно вредности које тзв. Косово "препоручују" за Савет Европе.
„Након што су ухапсили Срећка Софронијевића, да би га ваљда казнили јер није подлегао ранама када су га упуцали, Куртијеви фалангисти су без повода крвнички пребили Владана Стевановића. Пребијања и хапшења Срба су очигледно вредности које тзв. Косово 'препоручују' за Савет Европе!“, поручио је Петковић у објави на Иксу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала