- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Заказана хитна седница СБ УН поводом иранског напада на Израел – огласила се Русија

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСедница Савета безбедности УН
Седница Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
Пратите нас
Хитна седница Савета безбедности УН у вези са нападом Ирана на Израел заказана је за 14. април, саопштио је заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.

„У вези са нападом Ирана на Израел, на захтев последњег заказана је хитна седница СБ УН 14. априла у 16.00 часова по њујоршком времену (у 22.00 сата по средњоевропском времену). Сада потенцијално имамо нову најкритичнију блискоисточну кризу. Све зависи од следећих корака укључених страна или одсуства истих“, написао је Пољански на Телеграму.

Претходно је Израел затражио хитну седницу Савета безбедности УН и позвао да се осуди ирански напад. У писму, које је упућено председнику Савета безбедности, Израел је позвао СБ УН да прогласи Ирански Корпус чувара исламске револуције (КСИР) терористичком организацијом.
Израелска страна је истакла да су озбиљност и размере иранског напада без преседана, те да представљају недопустиво кршење суверенитета Израела.
Подсећамо, Ирански Корпус чувара исламске револуције (КСИР) саопштио је 13. априла увече да су иранске ваздухопловне снаге, као одговор на „злочине“ Израела, испалиле ракете и дронове на циљеве на „окупираним“ територијама.
Портпарол израелске војске, бригадни генерал Данијел Хагари потврдио је да су ракете лансиране са територије Ирана у правцу Израела и позвао је становништво да следи инструкције.
Израелска армија - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2024
СВЕТ
УЖИВО Израел одустао од узвратног напада, али најављује регионалну коалицију против Ирана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала