- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички стручњак: Иран доказао да је Израел немогуће одбранити

CC BY 4.0 / FarsNews / قدرت موشکی ایران (cropped image)Пуски ракет в Иране
Пуски ракет в Иране - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Обарање иранских пројектила и беспилотних летелица коштало је милијарде долара, Израел и Сједињене Државе не могу дуго да одбијају нападе оваквог интензитета, рекао је у интервјуу телевизији Мајадин бивши амерички обавештајац и инспектор УН Скот Ритер.
„Пре свега, када говоримо о одбрани Израела, Израел се не може бранити. Ово је био доказ за то: иранске ракете су погодиле израелске базе“, рекао је он.
„Оно што такође треба да разумемо је количина новца која је потрошена на заштиту Израела од дронова и крстарећих пројектила. У питању су милијарде долара. Овај догађај се не може поновити“, додао је Ритер.
„Колико ће дана заредом Израел и његови савезници моћи да користе високотехнолошке одбрамбене системе вредне милијарде долара. Одговор је: три или пет дана. Остаће без пројектила пре него што Ирану понестане дронова. Погодите шта ће се десити после тога?", рекао је аналитичар.
„Ако Иран буде имао довољно ракета и дронова да одржи овај ниво активности недељу дана, то ће исцрпети способност Израела да се брани. Погледајте шта је било са Украјином када им је понестало ПВО: немају чиме да бране свој ваздушни простор, док их Русија уништава. Иран ће уништити Израел када остане без противваздушне одбране“, наставио је Ритер.
Према његовој оцени, Иран ће у случају сукоба великих размера сачекати док Израел не потроши своје ракете, уништавајући дронове, а затим ће почети да уништава израелску инфраструктуру ракетним оружјем.
„Иран није желео жртве нити да нанесе материјалну штету. Они су желели нешто да докажу и то су урадили. Израел се не може бранити. То су хтели да докажу. Нико не може ништа да уради ако Иран одлучи да га уништи. На срећу, надам се да Иран неће донети ову одлуку“, закључио је Ритер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала