- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши аналитичар ЦИА: Трећи светски рат је већ почео

© AFP 2023 / JUNG YEON-JEАмерички војници током војних вежби у Јужној Кореји
Амерички војници током војних вежби у Јужној Кореји - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
На планети је, чини се, већ почео трећи светски рат, сматра бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон.
„Тренутно се води светски рат туђим рукама“, рекао је Џонсон за Јутјуб канал „Dialogue Works“, одговарајући на питање водитеља како оцењује ратна дејства у Украјини, напад Ирана на Израел, сукоб у Појасу Газе, као и могућу ескалацију напетости око Тајвана.
Осим посредне умешаности у сукоб, аналитичар је упозорио и на могућност директног уплитања Сједињених Америчких Држава у борбена дејства због самих Американаца.
„Постоји много људи у САД који једноставно сањају да нападну Кину, по сваку цену баце нуклеарно оружје на Палестинце и једноставно их све поубијају“, објаснио је стручњак, алудирајући на недавну изјаву америчког конгресмена Тима Валберга о потреби да се сукоб на Блиском истоку заврши по аналогији са јапанским градом Нагасаки.
У марту је председник Русије Владимир Путин изјавио да би у случају великог сукоба између Русије и НАТО-а планета била на корак до трећег светског рата. Према његовим речима, у савременом свету све је могуће, али тешко да је неко заинтересован за такав развој догађаја.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала