Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хрватски МУП се огласио после забране српском министру да посети Јасеновац

© Фото : Спутњику уступила Ивана ПетковићБожур је стигао и до места највећег страдања Срба, у Јасеновац
Божур је стигао и до места највећег страдања Срба, у Јасеновац - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Министарство унутрaшњих послова Хрватске саопштило је данас да хрватска полиција није дозволила посету Јасеновцу министру за дијаспору у Влади Србије, јер, како наводе, та посета није била наведена у програму који им је раније достављен.
Из хрватског МУП-а кажу да су преко Министарства спољних и европских послова запримили ноту у којој се најављује долазак делегације Србије, али у програму није била наведена посета спомен подручју у Јасеновцу.
С обзиром на то да у ноти није наведено да је планирана посета Јасеновцу, а у складу са безбедносним протоколима, посета није могла бити одобрена, наводе из МУП-а, преноси Хина.
Кабинет министра у Влади Србије Ђорђа Милићевића саопштио је да је био у посети Србима у околини Новске и да се потом упутио према спомен парку у Јасеновцу како би одао почаст Србима убијеним у усташком логору током Другог светског рата.
На улазу у спомен комплекс су га зауставили хрватски полицајци који су министрово возило окружили с три аутомобила и нису му дозволили да посети спомен парк.
Потпредседник Владе Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић најавио је јуче да ће Србија због овог догађаја упутити протестну ноту Хрватској.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала