- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: Нетанијаху поручио војсци да предложи циљеве у Ирану као одговор на напад

© AP Photo / Evan VucciИзраелска војска
Израелска војска - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Израелски премијер Бењамин Нетанијаху наложио је Израелским одбрамбеним снагама да пердложе опције за циљеве у Ирану као одговор на ирански напад, пише лист „Вашингтон пост“ позивајући се на извор упознат са дискусијама.
„Израелски ратни кабинет је у понедељак разговарао о томе како да одговори на невиђени ирански ваздушни напад... Нетанијаху је затражио од израелске војске да представи опције циљева... Израел тражи опције које ће послати сигнал без изазивања жртава. Такве опције укључују могући напад на објекат у Техерану или сајбер-напад“, наводи се у тексту.
Осим тога, Израел разматра такав одговор на напад Ирана како не би разбеснео међународне савезнике и како не би изгубио могућност да изгради савез против Техерана, додаје лист.
„Наши савезници не желе да претерано реагујемо, а ми желимо да радимо са нашим савезницима, посебно након успеха који смо имали са њима. Немамо потребе да доводимо до жртава, али је важно да одговоримо, јер то шаље поруку свима онима који желе да нам науде“, рекао је извор.
Иран је увече 13. априла лансирао беспилотне летелице и ракете на Израел, називајући акцију одговором на „бројне злочине“, међу којима је и напад Израела на ирански конзулат амбасаде у Дамаску. Ирански државни медији наводе да су циљеви напада на Израел били војни објекти.
Израелске одбрамбене снаге су саопштиле да су пресреле 99 одсто од око 300 иранских ракета које су летеле ка земљи, а причињена је мања штета у ваздушној бази Неватим.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала