- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац дао свој суд: Новак је деловао забрињавајуће – због публике је морао да буде упозорен“

© AFP 2023 / ROBYN BECKНовак Ђоковић и Енди Родик
Новак Ђоковић и Енди Родик - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Мишљења око учешћа Новака Ђоковића у Монте Карлу су подељена, а међу забринутима је Енди Родик, прослављени амерички тенисер, који је осим што је коментарисао тенис српског аса говорио и о његовом понашању приликом чега је истакао да је Новак требало да буде кажњен.
Иако су на рачун Новака Ђоковића често знале да стигну похвале од Ендија Родика, за Американца нису стране ни критике којима је прибегао и после мастерса у Монте Карлу.
„Било ми је тешко да разумем Новака ког смо видели у Монте Карлу. У првом сету је делова исцрпљено. Размена је трајала седам или осам удараца, а он је био без снаге. Причамо о дану када је било 22 степена, тако да је то било чудно гледати“, рекао је Родик.
Сматра Родик да је Новаков говор тела био забрињавајућ у Кнежевини.
„Новак је после тога успео да пронађе своју игру и врати се у меч. У тој последњој фази промашио је један високи волеј на два три метра од мреже. Као да је тражио нешто све време. Можда је проблем физички, стварно не знам. Помало је забрињавајуће. Нормално је да не видите да је неко у раној фази меча тако уморан, па се одна врати. То је забрињавајуће“, истакао је Американац.
Имао је српски ас и проблема са непристојном публиком, а против Каспера Руда појединци су толико били гласни током поена да их је Новак опсовао због чега Родик сматра да је требало да буде кажњен.
„Уопште ме не занима ко је у питању, Новак или било ко други. Морао је да добије упозорење од судије за псовање публике. Новак је опсовао три пута, а није добио ниједно упозорење“, закључио је Родик.
Док Родика Новакова форма у Монте Карлу брине чини се да је више оних који јој се радују јер је то турнир на ком српски ас има најмање успеха у каријери па тако полуфинале и то у сезони која за њега није добро почела заиста није забрињавајуће.
Када је реч о публици, судија је добро знао да је публика била непристојна и одлично је схватио да је Новак био испровоциран због чега није било потребе да буде кажњен.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
СПОРТ
Навијачи направили хаос у Тивту: Људе гађали чашама, флашама – али и бициклом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала