- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Запад треба да зна да има посла са нуклеарном силом

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Рјабков
Министар спољних послова Русије Сергеј Рјабков - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Западне политичке елите дају агресивне изјаве о потреби да се порази Русија, али они који желе да тестирају снагу Руске Федерације „одлазе и устају из кревета“ са разумевањем да имају посла са нуклеарном силом, саопштио је заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков.
Дипломата је подсетио да је Русија више пута на највишем нивоу потврђивала формулу да „у нуклеарном рату не може бити победника и да га стога не треба покретати“. Међутим, према његовим речима, на Западу се „одбацују елементарне и, углавном, апсолутно очигледне, аксиоме“, укључујући идеју да је пораз нуклеарне силе „по дефиницији немогућ“. Чују се „суперагресивне и крајње неодговорне изјаве". То указује на „потпуну деградацију политичких елита“, оценио је заменик министра спољних послова.
„Стиче се утисак да су ти људи полудели, кочнице су потпуно отказале“, наставио је Рјабков.
„Али они који покушавају да тестирају нашу снагу на овај начин морају устајати и одлазити на спавање са разумевањем да имају посла са нуклеарном силом", објаснио је дипломата.
По његовим речима, САД морају радикално да промене своју политику према Русији како би се вратиле преговорима о стратешкој стабилности. За сада нема знакова ни минималног промена ове политике.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала