- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Среда најхладнији дан овог месеца - враћа ли нам се зима? Метеоролог изнео прогнозу до краја априла

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаКиша
Киша - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2024
Пратите нас
Познати метеоролог Недељко Тодоровић изјавио је данас да Србију у среду очекује најхладнији дан овог месеца, а да ће до краја месеца температура постепено расти.
„Сутра нас очекује прва промена времена, тако да ће максимална температура на северу Србије бити 20 степени, а на југу 30. Стиже нам киша увече и током ноћи. Биће осетно хладније у односу на данашњи најтоплији дан што би значило пад температуре од око 20 степени, гледајући максималне вредности. У појединим деловима наше земље очекују се и пљускови. Типична летња промена и потрајаће неких седам или осам дана, али крајем недеље ће доћи до благог пораста температуре у односу на ову најхладнију среду“, изјавио је Тодоровић за К1.
Тодоровић је рекао да ће сутра пре кише падати и прашина из Африке.
„То је можда чак и значајније од пада температура, али у вечерњим сатима током кише, она ће се испрати и опет ће бити чиста атмосфера.
Тодоровић сматра да ова прашина није опасна за удисање.
„У принципу није. То су честице прашине и материјала из пустиње које углавном садрже једињења гвожђа, све оно што чини хемијски састав тла. Раније се претпостављало да има мало радиоактивности од оних експлозија у Сахари, али то је толико занемарљиво да грађани не треба да брину“, рекао је Тодоровић.
Он је истакао да ће од четвртка температура ваздуха почети да расте.
Среда ће бити најхладнији дан са девет степени, а већ од четвртка нас очекује пораст температуре, док се за викенд очекује температура између 16 и 17 степени. Током наредних пар дана очекује се појава северца, па саветујем грађанима да се облаче у складу с временом, закључио Тодоровић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала