- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Смена у Москви – и велика шанса за сина легендарног Баке

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаВладимир Слишковић
Владимир Слишковић  - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2024
Пратите нас
Владимир Слишковић (41), син легендарног мостарског фудбалера и иконе Блажа Баке Слишковића, водиће до краја сезоне московски Спартак.
Десетоструки шампион Русије (22 титуле, укључујући и оне из совјетске лиге) сменио је досадашњег селектора Гиљерма Абаскала, а улогу првог тренера тима до краја такмичарске године преузеће Слишковић, његов бивши помоћник.
Абаскал је отпуштен у недељу, дан након што је прославио 35. рођендан. Спартак, који је оставио на седмом месту на ранг листи, води од лета 2022. године, али са њим није освојио ниједан трофеј.
Саво Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2024
СПОРТ
Саво „дигао руке“ од Босне и Херцеговине – Савез му се захвалио
Медији из Босне и Херцеговине преносе писање руских новинара и подсећају да је каријера Владимира Слишковића, тада фудбалера Зрињског, прекинута због болести бубрега.
„Владимир Слишковић, упркос прилично младој тренерској доби, слови за одличног мотиватора и тактичара. Пре реванша купа у Санкт Петербургу, именовање Слишковића, иако привремено, може се сматрати. добар знак за црвено-беле“, наводе руски медији.
Слишковић ће дебитовати у реваншу полуфинала Купа Русије, где ће покушати да надокнади пораз од Зенита од 1:2 у првом мечу. У својој тренерској каријери, започетој на клупи младог Зрињског 2007. године, углавном је играо асистентске улоге.
Јован Цига Секулић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2024
СПОРТ
Јован Цига Секулић испраћен на вечни починак – ујединио звездаше и партизановце за крај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала