Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Прате и снимају Јеремића на Ист Риверу: Регионалне уходе добиле јасан одговор српске стране

© AP Photo / Seth WenigЗграда Уједињених Нација у Њујорку
Зграда Уједињених Нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
Пратите нас
Дипломатска мисија Србије у Њујорку, коју предводи Вук Јеремић, засметала је појединим регионалним душебрижницима. Јеремића, по свему судећи, у борби да спречи усвајање резолуције о геноциду у Сребреници, ометају појединци који уходе нашу делегацију на Ист риверу.
Сарадник Јеремића и један од чланова српске делегације, Стефан Јовановић, објавио је на друштвеним мрежама да је босански новинар Ивица Пуљић снимао нашу делегацију током посете Њујорку.
„На одласку сам га поздравио традиционалним српским поздравом што га је изузетно 'обрадовало' да је после морао да објављује простачке објаве”, написао је Јовановић на свом налогу на Иксу.
Подсетимо, дипломатску мисију у Њујорку предводи Вук Јеремић, специјални изасланик председника Србије Александра Вучића, који ће председнику ГС УН уручити његово писмо али пренети му и усмене поруке.
Резолуција под називом „Међународни дан рефлексије (размишљања) и сећања на геноцид у Сребреници 1995. године“ треба да буде представљена Генералној скупштини УН данас, а о њој ће се гласати 2. маја.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала