- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија направила роботе за евакуацију рањеника са фронта

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаХаубице "Гиацинт С" у краснолиманском правцу
Хаубице Гиацинт С у краснолиманском правцу - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
Пратите нас
У Русији је направљен вишенаменски транспортни робот који може, између осталог, да евакуише рањенике са фронта, саопштило је Министарство одбране Русије.
Министру одбране Русије Сергеју Шојгуу у центру „Патриот“ у Подмосковљу представљено је више од 30 перспективних модела наоружања, војне и специјалне технике.
„Представљена су и вишенаменска роботизована транспортна возила, предвиђена за транспорт залиха и евакуацију. Могу да се користе и као платформа за монтирање различите радне опреме и наоружања. То је линија роботизованих мултифункционалних платформи које имају шасије са точковима и на гусеницама“, саопштила је руска војска.
Шојгу је истакао да је зони специјалне операције потребан медицински робот и наложио је да се убрза његово усавршавање и пуштање у масовну производњу.
„Данас морамо да обезбедимо евакуацију рањеника са фронта. То треба да се уради максимално безбедно и брзо. То морамо тестирати на фронту и одмах покренути серијску производњу“, рекао је руски министар одбране.
Он је наложио својим заменицима да поједноставе процедуру пријема нових модела у наоружање, ако буду успешно тестирани у зони специјалне војне операције.
Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
РУСИЈА
Шојгуу представљено 30 перспективних модела војне технике, једно је лично и провозао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала