- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Већ је у току“: Бивши амерички обавештајац открио злокобан план САД за Украјину

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаАмерички инструктори са украјинским војницима
Амерички инструктори са украјинским војницима - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
Пратите нас
Америчка влада искористила је Украјину за супротстављање Русији, а сада је спремна да је се отараси, изјавио је бивши обавештајац америчке војске Скот Ритер у интервјуу на Јутјуб каналу „Reporterfy Media & Travel“.
„Користимо их као средство за спровођење глобалније политике слабљења Русије. Као и свако друго средство, користимо је (Украјину), док се не сломи, а затим га одбацујемо. Сада смо у процесу посматрања како се решавају уништене Украјине“, објаснио је он.
Ритер је истакао да је Запад лагао Украјину од самог почетка: никада нису ни планирали да је приме у Европску унију, као ни у НАТО. Према његовом мишљењу, циљ Сједињених Америчких Држава био је да се ова бивша совјетска република придобије како би затим била искоришћена против Русије.
Стручњак је додао да је оваква политика довела до уништења земље и погибије многих Украјинаца.
Западни медији све чешће извештавају да су се САД и ЕУ умориле од украјинске кризе, као и о слабљењу подршке кијевском режиму. Према информацијама ТВ Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разматрају са украјинским властима могуће последице мировних преговора са Русијом, укључујући и то, чега ће бивша совјетска република, вероватно, морати да се одрекне ради споразума.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала