Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Гласање у Стразбуру још један ексер у сандук међународног права

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
Пратите нас
Мандатар за састав нове Владе Милош Вучевић оценио је данас да је на гласању у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ) у Стразбуру када је усвојена препорука да се тзв. Косову одобри чланство у СЕ виђен наставак фестивала лицемерја и још један ексер у сандук међународног права.
Он је тим поводом за РТС-а рекао да је Србија на историјском месту на којем је била увек, да може сваког да погледа у очи.
Истиче да Србија, пре свега, не крши основне принципе међународног јавног права и основна правила и стандарде који би требали да важе за све државе.
"Оно што смо јуче видели у Стразбуру је наставак тог фестивала лицемерја и још један ексер у мртвачки сандук међународног јавног права и свих стандарда које би требали да важе", истакао је Вучевић.
Дан након гласања у Савету Европе Вучевић каже да то није само питање да ли је Косово држава, јер није, већ нису испоштовани ни основни принципи које су сами поставио пред Приштину, од којих је најважнији формирање ЗСО.
"То није питање наше перцепције КиМ као коклевке идентитета већ су они сами погазили оно што су поставили, јер им је то неко тражио телефоном или мејлом. Србија ће се борити аргументима, чињеницама, правом, моралом и вером у себе, јер ако ми не верујемо у себе не можемо очекивати ни да ће други", поручио је Вучевић.
Каже да нема много маневарског простора али и да нема повлачења и предаје.
"То што газе основне норме на крају ће бити њихова брука, али не може трајно да буде законито оно што је незаконито", рекао је Вучевић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала