Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: И локални и београдски избори 2. јуна

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Председница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је донела одлуку да прихвати захтеве опозиције окупљене око коалиција Србија против насиља и НАДА и да сви преостали локални избори и београдски избори буду одржани 2. јуна.
Она је рекла да ће локалне изборе расписати у недељу.
На конференцији за медије у Скупштини Србије, Брнабић је рекла да ће то захтевати измену Закона о локалним самоуправама члана 35 и да очекује да се у суботу усвоји тај закон, како би се расписали избори.
„Очекујем да тај предлог за измену и допуну закона о локалним изборима потпише највећи број посланика до сада, да са тим предлогом идемо заједно и да покажемо то јединство у тешким тренуцима за Србију, за наш народ и за све наше грађане“, рекла је она.
Брнабић је рекла да је ту одлуку донела у консултацијама са председником Александром Вучићем и да је његова порука била да је за земљу најважнија стабилност.
„Мислим да је ово начин да дођемо до те стабилности и да наставимо овако, а такође да свим нашим грађанима покажемо да смо озбиљни и одговорни људи. Верујем да ће бити много оних који ће рећи да су они добили све што су тражили, да су победили, да ми реагујемо само на притисак. Ја верујем да је ово победа свих оних који су показали озбиљност и да је самим тим она још важнија“, рекла је Брнабић.
Она је истакла да је важно да су постигли договор.
„Једва чекам да заједно потпишемо овај закон. То ће бити леп преседан и да заједно гласамо о овом закону“, рекла је Брнабић и додала да је важно да се покаже да може да се разговара и са онима који не мисле исто.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала