- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Г7: Руска имовина ће остати замрзнута све док не буде надокнађена штета Украјини

© Sputnik / Владимир ТрефиловНовчанице
Новчанице - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Након састанка у Вашингтону, министри финансија Г7 и шефови централних банака сложили су се да руску имовину држе замрзнутом док од Русије не добију надокнаду за штету нанесену Украјини, наводи се у заједничком саопштењу министара.
„Потврђујемо нашу одлучност да добијемо од Русије компензацију за штету нанету Украјини. До тада ће руска суверена имовина у нашим јурисдикцијама остати замрзнута“, наводи се у саопштењу након састанка на маргинама конференције Међународног монетарног фонда и Светске банке.
Земље Г7 такође поздрављају све предлоге да се приходи од замрзнуте руске имовине усмере у Украјину.
„Такође поздрављамо кораке које су предузеле Британија и САД да се обустави трговина руским базним металима на њиховим глобалним берзама метала“, наводи се у саопштењу.
Учесници састанка ће на предстојећем самиту Г7, који ће бити одржан у јуну у Италији, информисати лидере земаља Г7 о начинима коришћења руских средстава у интересу Украјине.
Шефица Европске централне банке Кристин Лагард је на састанку у Вашингтону рекла да сви предлози о предаји руске замрзнуте имовине Украјини носе правне ризике. Она је упозорила да би прелазак са замрзавања имовине на конфискацију имовине могао „пореметити међународни поредак који желите да заштитите. Које бисте желели да Русија поштује“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала