Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Београд и Приштина се сагласили да наставе преговоре следеће недеље

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је данас да су се главни преговарачи на данашњем састанку сагласили да наставе преговоре следеће недеље.
"Данас сам био домаћин низа билатералних састанака са главним преговарачима Косова и Србије како бисмо наставили нашу дискусију о привременом решењу за оне који су највише погођени одлуком централне банке у Приштини. Стране су се сложиле да наставимо наше напоре следеће недеље на основу конкретних предлога текста", навео је Лајчак на друштвеној мрежи Икс.
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, који је предводио делегацију Београда, изјавио је претходно да је Београд учинио апсолутно све у намери да пронађе решење за употребу динара на КиМ.
"Наш предлог је оцењен и данас као конструктиван. Приштина је дошла са нула конструктивности, што је довело до тога да данас ништа нисмо могли да се договоримо", истакао је Петковић.
Са друге стране, главни преговарач Приштине Бесник Бисљими навео је да је данашњи састанак био "бескористан" и да је Београд дошао са потпуно новим предлогом желећи, како тврди, да врати ситуацију на почетну тачку, подсећа Танјуг.
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
СРБИЈА
Петковић из Брисела: Није било тројног састанка, Приштина дошла без предлога /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала