- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон: ЕУ подржава јачање санкција Русији и Ирану

© AP Photo / Omar HavanaПредседник Француске Емануел Макрон
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Земље ЕУ једногласно подржавају јачање санкција Русији, изјавио је француски председник Емануел Макрон.
„Једногласни смо да треба појачати санкције Русији, као и интензивирати борбу против заобилажења ових санкција“, рекао је Макрон на конференцији за новинаре после самита ЕУ у Бриселу.
Он је истакао да војна подршка Украјини, укључујући испоруке муниције и заједничку производњу оружја на украјинској територији, остаје приоритет за Европску унију.
Према његовим речима, Европска унија ће јачати своје супротстављање наводним покушајима Русије да дестабилизује ситуацију дезинформацијама и мешањем са приближавањем избора за Европски парламент.
Француски председник је додао да је Европска унија такође одлучила да прошири санкције Ирану.
„Одлучили смо да уведемо санкције Ирану, конкретно у вези са производњом и предајом иранских ракета и беспилотних летелица у земље Блиског истока и Русије“, истакао је Макрон.
Лидери земаља Европске уније касно синоћ након самита у Бриселу договорили су се да прошире европске санкције Ирану у контексту недавног напада на Израел.
Западне земље тврде да Иран наводно испоручује дронове Русији за војне операције у Украјини. Москва и Техеран су негирали такве оптужбе.
Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је тема куповине борбених дронова из Ирана вештачки убачена у америчке медије.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала