- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва поручује: Уколико на Западу конфискују руску имовину – нећемо их штедети

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаАутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије
Аутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Москва неће унапред откривати узвратне мере у случају конфисковања руске имовине на Западу, али уколико се то деси „неће их штедети“, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„У случају конфисковања руске имовине, Русија ће се руководити принципом реципроцитета у међународним односима, који предвиђа неотуђиво право на узвратне мере. Не намеравамо све то да откривамо, али акције ће бити одлучне. Нико не намерава да поступа благо у случају покушаја да се руске резерве користе као залог за обвезнице, које би Запад наводно могао да емитује како би привукао приватни капитал за финансирање кијевског режима“, казала је Захарова.
Како је истакла, Русија има на располагању значајна западна средства и имовину „који могу бити подложни узвратним акцијама“.
„Сви појединци и фондови, који се одлуче на такве финансијске инструменте, биће први кандидати за контрасанкције са далекосежним последицама по њихово међународно пословање“, поручила је Захарова.
Након почетка специјалне операције, ЕУ и земље Г7 замрзле су скоро половину руских девизних резерви у износу од приближно 300 милијарди евра. У Бриселу разговарају о томе како би могли да искористе замрзнуту руску имовину за финансирање обнове Украјине.
Погледајте још:
Застава Швајцарске - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2024
РУСИЈА
Швајцарска неће помагати Г7 у тражењу замрзнуте руске имовине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала