- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Представнички дом ПС БиХ одбио укупно 18 закључака

© Sputnik / Маријана КолаковићБосна и Херцеговина, илустрација
Босна и Херцеговина, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ одбацио је данас укупно 18 закључака у вези са тренутном политичком ситуацијом у институцијама БиХ, које су предлагали посланици.
Нису прихваћени закључци који је предложио Клуб СНСД-а, који је захтев за одржавање хитне седнице образложио покушајем враћања дигнитета Парламентарној скупштини БиХ и преузимање одговорности за доношење закона, које уместо парламента намеће нелегални високи представник.
Међу предлозима био је и закључак да Представнички дом захтева да Савет министара хитно и без одлагања у парламентарну процедуру достави предлог закона о изменама и допунама Изборног закона БиХ у којем ће обухватити побољшања интегритета изборног процеса и састав, надлежности и начин избора Централне изборне комисије.
Закључци нису добили подршку ни опозиције из Републике Српске, која није присуствовала изјашњавању, ХЏ је био уздржан, а бошњачке партије против.
Подршку није добио ни сличан захтев посланика Клуба ХЏ-а Предрага Кожула који је тражио да Представнички дом од Савета министар захтева да хитно, а најкасније у року од седам дана, у парламентарну процедуру упути предлог закона о изменама и допунамам Изборног закона БиХ, пренела је Срна.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала