- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Са Русима понављају југословенски сценарио: Шеф олимпијског комитета показао право лице

© AP Photo / Silvia IzquierdoПредседник Међународног олимпијског комитета Томас Бах
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах у разговору са руским пранкерима Вованом и Лексусом рекао је да поједини руски спортисти желе да учествују на Олимпијским играма у Паризу и целу ситуацију је упоредио са примером некадашње Југославије.
Руски пранкер Алексеј Стољаров (Лексус) путем видео-везе разговарао је са Бахом, којем се представио као високи афрички званичник. Током разговора, Лексус се дотакао теме неутралног статуса руских спортиста на Олимпијади у Паризу.

„Имамо много таквих преседана. Пре свега, што се тиче Србије и Југославије – Југославији су својевремено забранили да учествује на Олимпијским играма у Барселони 1992. године. Исто решење, које сада нудимо спортистима из Русије, тада је примењивано на југословенске спортисте. То је био исти приступ. То се користило и у другим случајевима. Видећете спортисте – они желе да дођу“, рекао је Бах.

На питање о потенцијалном броју руских представника на ОИ у Паризу, шеф МОК-а је одговорио да то „зависи од њихових спортских резултата“.
Нико из Међународног олимпијског комитета се није оглашавао са коментаром након шале руских пранкера са Бахом.

„Било је занимљиво сазнати да Бах сматра да Руси треба да се казне као и некада Срби, јер он мисли да је то искључивање (са ОИ) – иста ситуација“, рекао је Алексеј Стољаров (Лексус) у коментару за Спутњик.

Раније је МОК саопштио да руски спортисти могу учествовати на ОИ у Паризу које ће бити одржане од 26. јула до 11. августа у појединачном неутралном статусу, уз поштовање низа критеријума. Неутрални спортисти наступаће са посебном химном и заставом. Русима неће бити дозвољено да учествују у дефилеу спортиста на церемонији отварања. Због ограничења учешћа у квалификационим такмичењима, за ОИ ће моћи да се квалификује највише 55 руских спортиста.
Погледајте још:
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах након конференције за медије у седишту МОК-а у Лозани - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
РУСИЈА
Смехотресно! Како су два Руса насанкала шефа Олимпијског комитета - не може да се опише речима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала