- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У америчком Конгресу предлажу: Оне који желе да помогну Украјини треба послати на фронт

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда Капитола у Вашингтону
Зграда Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Америчка конгресменка Марџори Тејлор Грин унела је амандман на нацрт закона о помоћи Украјини, из којег произилази да ће сви који су гласали за пружање помоћи Кијеву морати да се прикључе редовима украјинске војске, пише „Њузвик“.

„Марџори Тејлор Грин представила је амандман на нацрт закона о страној помоћи у складу са којим ће чланови Конгреса који гласају за пружање помоћи Украјини бити дужни да ступе у редове Оружаних снага те земље“, пише лист.

Конгресменка је на друштвеној мрежи „Икс“ написала да они који желе да финансирају сукоб треба сами да оду на бојно поље и „демонстрирају своју подршку Украјини“.
Раније је Бела кућа саопштила да је амерички председник Џозеф Бајден подржао пакете помоћи вредне 60,84 милијарде долара за Израел, Украјину и партнере у Индо-пацифичком региону, а такође је позвао Конгрес да их брзо усвоји.
Америчке власти су саопштиле да су у децембру остале без средстава за Украјину и да, док Конгрес не одобри нова средства, неће моћи да обезбеде нове испоруке оружја и муниције.
Погледајте још:
ракета атакамс - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
СВЕТ
Нацрт закона Представничког дома о помоћи Кијеву: Ракете "атакамс" и 61 милијарда долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала