- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васа има лепе вести за Србију, а Богдан најављује спектакл

© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2024
Пратите нас
Василије Мицић, кошаркаш Шарлот Хорнетса, најавио је своје учешће на Олимпијским играма. Српски репрезентативац није играо на Светском првенству, али судећи по његовим изјавама пут у Париз не планира да пропусти, а о учешћу у националном тиму говорио је и капитен Богдан Богдановић.
Прва сезона у НБА лиги за Василија Мицића није почела сјајно у Оклахоми, али све се променило доласком у Шарлот који је у једном моменту и „продисао“ управо захвајуљући српском кошаркашу.
Није то било довољно да Шарлот оде у плеј-оф за којим Васа жали, али како и сам каже сада ће моћи да се фокусира на обавезе у репрзентацији, односно на припрему за Олимпијске игре.
„Трајање сезоне је другачије. Прошле године се завршило у јуну и углавном се креће на националним тимом, што ми не доноси прилику да радим на индивидуалним корекцијама. То је главна разлика између Европљана и НБА играча, то додатно време током лета. Био бих срећнији да смо играли у плеј-офу. Сад ћу се посветити свом напретку и Олимпијским играма крајем јула и почетком августа. Користиће ми да кроз такмичење не изађем из форме. Пре и после тога ћу радити на својој игри“, рекао је Мицић.
Зна српски кошаркаш тачно на којим сегментима мора да ради како би се додатно усавршио.
„Имам 30 година и већ сам обликован. Време које имам испред себе је нешто што ће ми пружити шансу да радим на тројкама из дриблинга, шуту са полудистанце, нарочито на стрпљењу, јер овде нема правила од три секунде у рекету као у Европи. Зато је у Европи мање времена за читање игре из пик енд рола. Морам да радим на телу, да ојачам, пре свега због одбране један на један. Не мислим да треба да будем бољи, него да одржим ниво. Одбрана јесте до жеље, али и тела. Мали детаљи на којима морам да радим током лета и да се надам да ће ми помоћи да будем бољи“, истакао је Васа.
Утисци после прве сезоне у најјачој лиги на свету могу да буду позитивни, мада питање да ли би то био случај да је остао у Оклахоми која Васи није пронашла адекватну улогу.
„Као две различите сезоне у једној. Кратко је трајало, али динамично. Осамдесет две утакмице у шест месеци су потпуно ново исксутво за мене. Оба тима су се трудила да ми пруже помоћ као старијем рукију, какав је НБА и на чему треба да радим. Шанса у Шарлоту ми је помогла да увидим како ствари функционишу на терену. То ми је оно најважније, да схватим на ком сам нивоу као играч. За та два месеца сам научио много, са добрим и не тако добрим утакмицама. Све у свему, било је корисно", објаснио је српски репрезентативац.
Свестан је Мицић да тренер Шарлота Стив Клифорд који му је пружио прилику завршава свој мандат у том клубу због чега ће поново морати да се доказује.
„Промене ће се десити у наредних неколико месеци. Нисам неко ко 'живи у облацима', радићу све што се од мене тражи. Било би лепо да останем овде, јер сам већ створио везу са играчима и осталима. Али остао или отишао, свакако сам научио да је потребно много рада се остане у овој лиги. Сваки играч је овде са разлогом. Добијам на мотивацији, јер сам у Европи дошао до нивоа у ком тешко да можете више. играм против стартних и резервних плејмејкера, снажних и талентованих момака. Надам се да ћу после рада се вратити овде као најбоља верзија себе“, закључио је Мицић.
Кошаркаш Атланте и капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је да ће меч са селекцијом Сједињених Америчких Државама на Олимпијским играма у Паризу бити спектакл.
ОИ у Паризу биће одржане од 26. јула до 11. августа. Селекција Србија се на ОИ налази у групи са САД, Јужним Суданом и репрезентацијом из квалификационог турнира, који ће бити одигран у Порторику.
Богдановић је изјавио да још није одлучио када ће стићи у Србију.
„Долазе Олимпијске игре у Паризу, сада размишљам о томе, требало би се припремити за то. Још нисам правио план и програм", рекао је Богдановић за РТС.
Кошаркашки савез САД објавио је јуче коначан списак од 12 играча који ће наступити на ОИ у Паризу.
„Они стално на ОИ долазе у најјачем саставу. Биће то добра утакмица за нас и добро искуство, биће спектакл. Генерално гледано добро искуство. Сви ти играчи у једној екипи, то може само на ОИ да се састави", навео је Богдановић.
Атланта је завршила сезону у НБА лиги, пошто је прошле ноћи у плеј-ину поражена од Чикага резултатом 131:116.
„Лоше смо играли тимски, поготово на крају меча. Они су добра екипа, желим им сву срећу у наставку сезоне. Играли су са већом жељом да победе, имали су доста офанзивних скокова, а ми смо изгубили превише лопти. Сезона је готова", истакао је Богдановић.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2024
СПОРТ
Јокићев идеалан дан – сваки дан у Сомбору: „Обиђем коње, мало попијемо... Баш мало“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала