- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нити је умео да измери, нити да се понаша – али добија нову шансу: „Публика најбоље види“

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаФудбалски судија
Фудбалски судија - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2024
Пратите нас
Иако је било евидентно да је правио велике грешке током претходног вечитог дербија, Павле Илић је поново добио поверење Судијске организације ФСС и водиће 173. дуел Црвене звезде и Партизана као главни арбитар.
Фудбалски свет је остао изненађен Илићевим издањем на претходном дербију када је измерио вероватно најдаљу тачку за постављање живог зида, али и због псовки које је упућивао играчу Партизана Гајасу Захиду.
Нити је умео да измери нити да се понаша, доделио је и престрог црвени картон фудбалеру црно-белих Ксандеру Северини, али је уместо казне – награђен.
Илић ће делити правду у 173. вечитом дербију, али тиме није задовољан тренер Партизана Игор Дуљај који неће бити на клупи свог тима због своје глупости и суспензије зарађене у претходној утакмици Суперлиге против Чукаричког.
„Публика најбоље види када су неке ствари у питању. Волео бих да ни тренери ни судије не буду они о којима ће се причати, већ о доброј атмосфери, головима. Суђење нећу коментарисати, али морам са се осврнем на једну ствар. Овај судија је показао непоштовање према Захиду и није санкционисан. Правио сам и ја грешке и говорио неке ствари које нису достојне тренера Партизана. Навијачи желе да виде спортски амбијент и фудбал треба бити у првом плану. Овај дерби гледају и људи широм света. Требало би и морамо да пошаљемо лепу слику у свет“, навео је Дуљај.
У јавности се говорило и о томе да је судија Илић навијачки опредељен према црвено-белима, али је то у разговору за Макс бет спорт демантовао његов суграђанин из Крагујевца, бивши играч Звезде Славко Перовић.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
„Могу да кажем да је то потпуна лаж и измишљотина. Павле Илић је мој школски друг. Седимо често и причамо о фудбалу, његова навијачка припадност није ни на какав начин изражена, а камоли да је члан неке навијачке групе. Он је председник судијске организације града Крагујевца, а ја градског фудбалског савеза. Реч је о поштеном човеку који ради као чувар у затвору. Пропатио је доста током каријере и апсолутно је заслужио прилику која му је указана“, навео је Перовић уочи претходног вечитог дербија.
Нова прилика за Илића да се докаже и демантује све гласине, али и поправи утисак из првог дербија, биће у суботу од 18.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала