- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Зашто је Бела кућа морала да објави овакав деманти – Бајденовог ујака нису појели канибали

© AP Photo / Carolyn KasterБела кућа у Вашингтону
Бела кућа  у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2024
Пратите нас
Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер саопштила је данас да је ујак америчког председника Џозефа Бајдена по мајци, Амброуз Финеган, заправо умро када се његов авион срушио у Тихи океан током Другог светског рата и да га нису појели канибали, као што је Бајден у среду сугерисао у две одвојене прилике.
Жан-Пјер је рекла новинарима да је Бајден, када је сугерисао да су Финегана домороци Нове Гвинеје појели 1944. "само покушао да изрази колико је невероватно поносан на ујака".
„Видели сте председника, био је невероватно поносан на службу свог ујака у униформи. Видели сте га на Ратном споменику. Било је то невероватно емотивно и важно за њега. Чули сте његов одговор када је сте га питали о јучерашњем тренутку и његовом ујаку који је изгубио живот када се војни авион у којем је био срушио у Пацифику након полетања у близини Нове Гвинеје“, рекла је Жан-Пјер на путу за Филаделфију у оквиру предизборне кампање, преноси Њујорк пост.
Бајден је у среду два пута сугерисао да Сједињене Америчке Државе нису биле у стању да поврате посмртне остатке његовог ујака након што се Финеганов авион срушио у близини Нове Гвинеје током Другог светског рата, "јер је некада било много канибала" у региону.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала