- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички милијардер: Украјина ће у сваком случају претрпети крах

© AP Photo / Matt RourkeПаковање америчке артиљеријске муниције за слање украјинској војсци
Паковање америчке артиљеријске муниције за слање украјинској војсци - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Амерички милијардер Дејвид Сакс је након усвајања у Представничком дому америчког Конгреса нацрта закона о издвајању скоро 61 милијарде долара Украјини, изјавио да ће Украјина у сваком случају претрпети крах.
„Ове сцене славља ће изгледати посебно глупо када Украјина у сваком случају претрпи крах. Савезна влада може да штампа више новца, (али) једноставно не може да штампа још артиљеријских граната и ракета ПВО“, написао је Сакс на друштвеној мрежи Икс.
Сакс је додао да ће Кијеву бити потребна „огромна годишња новчана инјекција“ да спречи потпуни пораз, па је 61 милијарда долара полазна тачка за годишњу алокацију средстава „у новом вечном рату“.
„Обратите пажњу да су ратови у Ираку и Авганистану такође почињали са годишњим издвајањем средстава од 60 милијарди долара. На крају су ови ратови коштали билионе (долара)“, истакао је он.

Илон Маск: Нема стратегије, само вечни рат

Коментаришући објаву Дејвида Сакса, амерички бизнисмен Илон Маск изјавио је да не постоји стратегија за излаз из украјинског сукоба.
„Моја највећа брига је што не постоји стратегија изласка (из сукоба), само бескрајни рат у којем деца гину у рововима од артиљерије или напуњених митраљеза и снајпера на минским пољима“, написао је Маск на друштвеној мрежи Икс.
Предлози закона о пружању војне помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, конфисковању замрзнуте имовине Русије за њихову фактичку предају Кијеву, као и увођењу додатних санкција Кини одобрени су 20. априла у Представничком дому САД. Обим пакета је 95 милијарди долара и укључује, између осталог, 60 милијарди долара за Украјину, 26 милијарди долара за Израел и хуманитарну помоћ цивилима у зонама сукоба, укључујући и Појас Газе. Сада предлоге закона мора да одобри амерички Сенат, а њихово разматрање почеће 23. априла.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала