- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бјелица има занимљив нови посао – сарађиваће са Дејаном Радоњићем

© AP Photo / Jeff ChiuСрпски кошаркаш Немања Бјелица (Голден Стејт) на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса
Српски кошаркаш Немања Бјелица (Голден Стејт) на утакмици против Њу Орлеанс Пеликанса - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Доскорашњи српски кошаркаш Немања Бјелица постао је спортски директор Бахчешехира, саопштено је данас на званичном сајту клуба из Истанбула.
То значи да ће имати прилику да сарађује са бившим тренером Црвене звезде Дејаном Радоњићем који ради као стратег у овом турском клубу.

„Срећни смо што можемо да објавимо да нам се за сезону 2024/2025, бивши МВП и НБА шампион Евролиге, Немања Бјелица придружио као шеф кошаркашких операција. Добро дошли у нашу породицу и желимо вам успех на новој позицији!“, стоји у клупској објави.

Није објављена дужина уговора које су две стране потписале.
Бјелица (35) је прошлог месеца објавио крај пребогате кошаркашке каријере.
У млађим категоријама наступао је за Партизан и аустријски Суперфунд. Сениорску каријеру је провео у аустријским Трајскирхен Лајонсима, Црвеној звезди, шпанској Басконији, турском Фенербахчеу, и америчким НБА клубовима Минесоти, Сакраменту, Мајамију и Голден Стејту.
Са Голден Стејтом је 2022. године освојио НБА прстен. Био је МВП Евролиге 2015. године, а са Фенербахчеом је освојио првенство и куп Турске.
Са репрезентацијом Србије Бјелица је освојио сребрну медаљу на Европском првенству у Пољској 2009. године и медаљу истог сјаја на Светском првенству 2014. у Шпанији.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
73.
Тренер Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СПОРТ
Да ли ће Србија видети турски фудбалски сценарио?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала