- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Коначно проговорио сведок Ђоковићеве голготе: „Многи су му окренули леђа“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Федерико Корија, аргентински тенисер, имао је историјску прилику да тренира са Новаком Ђоковићем у моментима између његовог пуштања из притвора у Аустралији и депортације за Србију.
Ђоковић је 2021. године прошао праву голготу у Аустралији када је практично политичким одлукама тадашњих власти спречен да заигра на Аустралијан опену.
У моменту када је Ђоковић пуштен из притвора и док је чекао коначну одлуку, обавио је тренинг са Федериком Коријом који је коначно проговорио о том искуству.
„Био је под великим стресом, пролазио је кроз јако лош период, али веома се радовао томе да ће га пустити да игра. Знамо како се то завршило. У тим тренуцима су му многи играчи окренули леђа или се нису сагласили са тиме како је поступио. Није то би баш најбољи тренутак ни за мене ни за њега. Морао сам да му кажем да престане да ме тера да трчим – пошто је он био затворен – јер ћу у супротном умрети“, рекао је Корија.
На питање како је уопште дошло до тог тренинга, Аргентинац одговара:
„Чини ми се да је Гринго, мој тренер Андре Шнајтер, послао поруку његовом тиму да бисмо желели да тренирамо. Тако се иначе организују тренинзи. Наравно, играчи из самог врха све то организују знатно раније, али у овој ситуацији размишљало се само о следећем дану. Нисам сумњао ни најмање у то – Ноле се смејао да ја имам собу с малим балконом, а он не. Његови прозори су били забрављени и морао је стално да има укључену климу“.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Корија каже да није желео да пређе границу доброг укуса и да разговара с њим о целој тадашњој ситацији, али каже да су се Новак и он увек добро слагали.
„Мислим да је он видео снимак на којем кажем да ми је он омиљени играч. Играли смо у Србији 2021. године и после меча (Новак је победио 6:1, 6:0) сам му затражио фотографију. Отад је почела добра енергија, али он се са свима у свлачионици добро слаже, пажљив је. Не желим ни друге да изоставим – Надал, Алкарас, Рубљов, Зверев, не могу ништа лоше да кажем о момцима са којима делим свлачионицу, у том смислу је здрава атмосфера. Наравно, Ђоковић је најбољи играч свих времена, па се више пажње обраћа на то што он ради“.
После фотографије коју је Корија тада затражио у Београду, Ник Кирјос је критиковао Аргентинца рекавши да је то недостатак професионализма.
„Видео сам то. Волео бих да сам могао да Кирјосу испричам своју причу – одакле долазим, шта сам све морао да прођем, колико пута сам и остављао тенис… После свега тога, шта мени значи играти четвртфинале АТП турнира са најбољим у историји, шта мени то представља је тешко објаснити. Волео бих и ја да је резултат био бољи“, закључује Корија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала