- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Москва: САД пумпа Кијев оружјем зарад рата до последњег Украјинца

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Грозничави покушаји Сједињених Америчких Држава да спасу режим украјинског председника Владимира Зеленског осуђени су на пропаст, циљеви специјалне војне операције биће постигнути, наводи се у саопштењу портпарола Министарства спољних послова Русије Марија Захарова објављеном на сајту Министарства.
Све дубље урањање Вашингтона у хибридни рат против Русије добиће одлучан отпор и претвориће се у гласан и понижавајући фијаско, као својевремено у Вијетнаму и Авганистану, оценила је Захарова, коментаришући усвајање у Представничком дому америчког Конгреса закона о додели Украјини средстава за војне потребе.
Она је додала да се САД баве баналном крађом руске имовине, како би Кијев наставио са терористичким нападима на Русију и борио се до последњег Украјинца.
„Једно је јасно: владајуће елите у Сједињеним Америчким Државама, без обзира на партијску припадност, спремне су да пумпају режим у Кијеву оружјем како би он могао да се бори до последњег Украјинца, настављајући са терористичким нападима на цивилне објекте на руској територији, диверзије и убиства новинара“, истакла је дипломата.
Дипломата је нагласила да Бела кућа више не рачуна на „митску победу“ режима који контролише у Кијеву, већ на чињеницу да ће Оружане снаге Украјине издржати барем до новембарских избора, не покваривши имиџ Џозефа Бајдена.
„У сваком случају, грозничави покушаји спасавања неонацистичког режима Зеленског осуђени су на пропаст. Циљеви и задаци специјалне војне операције биће у потпуности остварени“, закључила је портпарол.
Представнички дом САД одобрио је 20. априла предлоге закона о пружању војне помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, конфисковању замрзнуте имовине Русије за њихову фактичку предају Кијеву, као и увођењу додатних санкција Кини. Обим пакета је 95 милијарди долара и укључује, између осталог, 60 милијарди долара за Украјину, 26 милијарди долара за Израел и хуманитарну помоћ цивилима у зонама сукоба, укључујући и Појас Газе. Сада предлоге закона мора да одобри амерички Сенат, а њихово разматрање почеће 23. априла.
Зграда америчког Конгреса - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Специјална операција у Украјини
Русија у УН: Нова америчка војна помоћ неће спречити крај кијевског режима
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала