- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Солидни Јовић и Мајами прегажени – доминација Бостона у првом мечу

© AP Photo / Doug McSchoolerНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Мајамија поражени су у првом мечу прве рунде плеј-офа од Бостона резултатом 114:94 (26:21, 34:24, 31:14, 35:23) . Никола Јовић, српски кошаркаш, имао је солидан меч, али и он и саиграчи били су далеко од тога да запрете противничкој екипи.
Међу стартерима Мајамија се нашао и Никола Јовић, али нико није успевао да у прва три минута заустави налет Селтикса који су утакмицу отворили серијом 14:0. Најавили су тако Хитсима шта их чека.
Полако се будио Мајами, али је Бостон диктирао ритам, нарочито је доминантан био Сем Хаусер који је у другој деоници убацио чак четири тројке. Стизали су одговори Мајамија, али предност коју су имали кошаркашки Бостона била је убедљива.
Сјајни Никола Јовић током треће деонице убацио је две тројке, а поред постигнутих 10 поена већ је имао и шест скокова. То је уједно и било све од српског кошаркаша што је успео да прикаже у првом дуелу Хитса и Селтикса.
Ово је уједно био и Јовићев први плеј-оф меч у најјачој кошаркашкој лиги на свету, а на паркету је провео 26 минута.
Мајами је потпуно потонуо и осим Јовићевих шест Хитси су за целу трећу деоницу постигли још осам, односно укупно само 14 поена.
Надокнадили су то у последњој четвртини, али то није било довољно да се поврате и закомпликују меч јер је Бостон газио ка победи.
Најзаслужнији за то био је Тејтум са трипл-дабл учинком односно 23 поена, десет скокова, десет асистенција, а на другој страни најбољи учинак имао је Бам Адебајо са 24 поена, шест скокова и три асистенције.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СПОРТ
Душанова пролећа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала