- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан „стотком“ до полуфинала – убедљива победа у Лакташима

© Фото : АБА лига/ Игокеа/ Марија ВурунаМатеуш Понитка
Матеуш Понитка - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана пласирали су се у полуфинале АБА лиге победом над Игокеом резултатом 101:77(27:16, 22:22, 24:17, 28:22) . Црно-бели славили су најпре у Београду, а потом су уписали и убедљиву победу у Лакташима и тако заказали сусрет са екипом Будућности која је претходно елиминисала Задар.
Црно-бели фуриозно су отворили меч у гостима и после три минута игре имали су двоцифрену предност од 10:0 највише захваљујући Зеку Ледеју који је убацио две тројке. Кошаркаши Игокее успели су да прекину силовит налет Партизана, али су гости чували велику разлику.
Два поена фалило је да Партизан после првих десет минута игре има и плус 20, али стали су гости , а то је Игокеа искористила да у завршници смањи заостатак, што им је уједно донело и самопоуздање пред улазак у другу четвртину.
Отворили су је серијом 6:0, Партизан је прекинио једном тројком, али онда је Игокеа одговорила са две и тако се потпуно вратила у меч.
У тим тренуцима на паркету су били Алекса Аврамовић, Кевин Пантер, Френк Камински, Данило Анђушић и Балша Копривица, а Жељко Обрадовић реаговао је тако што их је све заменио па су тако у игру ушли Џејмс Нанели, Џејлен Смит, Матеуш Понитка, Зек Ледеј и Ален Смаилагић.
Плус пет одржавали су црно-бели, а онда је у последњем минуту серијом од 5:0 враћена двоцифрена предност. За то је била заслужна важна тројка Уроша Трифуновића, као и слободна бацања Смаилагића.
У трећој деоници кошаркаши Партизана поново су завладали паркетом и у потпуности су контролисали меч. Тројку је убацио Понитка, испратио га је Смит са још две и чинило се да већ у тим тренуцима црно-бели полако стављају тачку на четвртфинале.
Значила је предност из треће деонице Партизану, јер је домаћи тим поново био у налету, уписали су 11 поена на које гости нису имали одговор, а онда је то прекинуо Ледеј.
Није Игокеа више имала времена да се врати и било је јасно да је Партизан заказао сусрет са екипом Будућности.
Игокеи није могао да помогне ни рекорд каријере Горана Филиповића који је уписао 28 поена. На другој страни најефикаснији играч био је Зек Ледеј са 20 поена и шест скокова, док га је пратио сјајни Понитка са 16 поена, 12 скокова и три асистенције.
Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
СПОРТ
„Добри дух“ освојио највећу титулу у каријери – изненадио Новака па се осветио Циципасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала