- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина пада у дужничко ропство Вашингтона

© iStock.com / Toshe_OЗдания Конгресса США в Вашингтоне, округ Колумбия, США
Здания Конгресса США в Вашингтоне, округ Колумбия, США - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2024
Пратите нас
САД одлуком да одобре Украјини нову војну помоћ терају ову земљу да ратује до последњег Украјинца, написао је на свом Телеграм каналу председник Државне думе Вјачеслав Володин.

„Својом одлуком Сједињене Америчке Државе приморавају Украјину да се бори до последњег Украјинца, сахрањујући њену привреду и лишавајући је будућности. П.С. Али ово неће променити ситуацију на бојном пољу. Злочиначки кијевски режим ће претрпети пораз", истакао је он.

Володин је скренуо пажњу да председник САД Џозеф Бајден не крије да ће одобрена средства првенствено отићи америчким компанијама.
"Али главна ствар је друго: чак и новац који стигне у Кијев мораће да буде враћен. То је дужничко ропство из којег се не може побећи“, нагласио је председник Државне думе.
Представнички дом САД одобрио је 20. априла предлоге закона о пружању војне помоћи Украјини, Израелу и Тајвану, конфисковању замрзнуте имовине Русије за њихову фактичку предају Кијеву, као и увођењу додатних санкција Кини. Обим пакета је 95 милијарди долара и укључује, између осталог, 60 милијарди долара за Украјину, 26 милијарди долара за Израел и хуманитарну помоћ цивилима у зонама сукоба, укључујући и Појас Газе. Сада предлоге закона мора да одобри амерички Сенат, а њихово разматрање почеће 23. априла.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала