- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Не смирују се страсти после дербија: „Ако се потврди да је гол регуларан...“

© AP Photo / Manu FernandezФудбалери Барселоне
Фудбалери Барселоне - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Председник Барселоне Ђоан Лапорта изјавио је да не искључује могућност да ће каталонски клуб тражити од Фудбалског савеза Шпаније понављање меча 32. кола Ла Лиге са мадридским Реалом, преносе шпански медији.
Реал је у Мадриду победио Барселону резултатом 3:2 у 32. колу Ла Лиге. Реал је до тријумфа стигао голом Џуда Белингема у 91. минуту.
Фудбалери Барселоне, као и чланови стручног штаба су после меча изјавили да је главни судија Цезар Сото Градо у неколико ситуација оштетио каталонски клуб.
"Никада нисам био за увођење ВАР технологије. Међутим, залажем се да би ВАР технологију требало користити како би се избегле грешке које могу да доведу до непоштених одлука судија. Не желим само да пренесем незадовољство навијача Барселоне због лошег коришћења ВАР-а, већ и да нагласим да та технологија, упркос томе што је уведена, изазива конфузију са контрадикторним критеријумима према клубовима", рекао је Лапорта, преноси званични сајт Барселоне.
Председник Барселоне је истакао да да би ВАР технологија требало да олакша посао судијама.
Он је посебно истакао споран детаљ из 28. минута утакмице са Реалом. Фудбалер Барселоне Ламин Јамал је тада шутирао према противничком голу, али голман Реала Андреј Луњин избацио лопту са гол-линије.
Шпански медији подсећају да ни успорени снимак ни ВАР нису могли да потврде да је лопта читавим обимом прешла гол-линију.
Лапорта је навео да ће од челника ФС Шпаније да тражи видео и аудио снимке са меча са Реалом.
"Ако се потврди да је гол регуларан, ићи ћемо даље и не искључујем могућност да тражимо понављање меча са Реалом", истакао је Лапорта.
Реал је први на табели Ла Лиге са 81 бодом, док је Барселона друга са 70.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала