Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Посланици завршили расправу, гласање заказано за сутра у 10 часова

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆСедница Скупштине Србије
Седница Скупштине Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Посланици Скупштине Србије завршили су вечерас расправу о изменама и допунама Закона о локалним изборима, а гласање је заказано за сутра у 10 часова.
Расправа која је трајала једанаест сати протекла је мирно и посланици су углавном говорили о изборима и разговорима који су се водили између власти и опозиције, на иницијативу председнице Скупштине Србије Ане Брнабић, о препорукама ОДИХР-а и захтевима опозиције који су се тицали побољшања изборних услова.
Посланици владајуће коалиције су истакли да су они показали добру вољу и суштинску жељу за дијалогом испунивши захтеве опозиције да би она изашла на изборе.
Измене закона треба да омогуће да се локални избори, и то у оним локалним самоуправама у којима нису били у децембру, одрже 2. јуна истовремено са београдским изборима који су већ расписани за тај датум - што је био један од захтева опозиције у разговорима који су вођени.
Странке опозиције Странка слободе и правде, Србија центар и коалиција НАДА које, како су најавиле, неће изаћи на изборе 2. јуна поручили су на седници да за њих то "нису избори", док су посланици Народног покрета Србије, ДС, Зелено-левог фронта, Новог лица Србије, Еколошког устанка и Покрета слободних грађана најавили да ће наступити на изборима под слоганом "Бирам борбу".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала