- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сијарто: Ситуација на фронту лоша за Украјину - Европа се спрема за светски рат

© Sputnik / Ольга Смольская / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе на Елбрусу
Војне вежбе на Елбрусу  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Шефови министарстава спољних послова и одбране Европске уније једногласно признају да је ситуација на фронту постала критична за Украјину, изјавио је министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.
„Није било разлике у нашим оценама ситуације, осим у формулацијама... Нико не спори да је ситуација на фронту са тачке гледишта Украјине постала критична. У ствари, ова ситуација се константно погоршава већ две године, али последњих недеља њено погоршање за Украјину се значајно убрзало“, рекао је Сијарто мађарским новинарима после састанка министара спољних послова и одбране ЕУ у Луксембургу.
Према његовим речима, појавиле су се информације „колика је супериорност Русије у оружју“, као и да „ова предност расте“.
„Брисел, на све лошију за Украјину ситуацију на фронту, реагује припремама за светски рат “, рекао је Сијарто.
Према његовим речима, састанак је личио на „састанак војних команданата у штабу“, пошто су неколико сати скоро сви причали о томе колико и какво наоружање и по ком распореду су спремни да испоруче Украјини“ из готово празних складишта..
Сијарто је нагласио да досадашње испоруке наоружања Украјини нису допринеле њеним успесима на фронту, већ су, „напротив, довеле до погоршања ситуације“.
Министар је додао и да Мађарска сматра да би погоршање ситуације на фронту требало да подстакне напоре за успостављање мира, а о условима мира мора да се разговара у присуству обе сукобљене стране, иначе је дискусија бесмислена.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала