- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Симоњан: Русија се због Путина ослободила етикете земље трећег света – Запад то не може да поднесе

© Фотохост Конгресса молодых учёных / Уђи у базу фотографијаГлавна уредница телевизије РТ Маргарита Симоњан
Главна уредница телевизије РТ Маргарита Симоњан - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Русија је успела да скине са себе етикету земље трећег света коју јој је Запад наметнуо 2000-их година, изјавила је Маргарита Симоњан, главна уредница медијске групе „Русија севодња", чији је Спутњик део, за телевизију „Русија 1".
„Ми смо за њих постали земља трећег света. Али, доласком руског председника Владимира Путина некако смо постепено почели да отресамо са себе ова обележја, да одбацујемо ту одећу земаља трећег света, почели смо да се пресвлачимо у нормална одела, да изгледамо другачије. Они то не могу да поднесу и неће моћи. Неће се зауставити. Поставља се питање шта ми треба да радимо? Треба да наставимо да се развијамо онако као што смо се увек развијали", објаснила је Симоњан.
Она је подсетила да САД своју идеологију наводне сопствене изузетности" шире и намећу другим земљама још од времена колонијализма.
„Ту њихову психологију шире и на нас. А наш посао је да им се супротставимо. Ми смо за њих колонија", поручила је.
Стога, како је додала, Русија треба да тражи оне који су слични њој и да шири круг пријатеља.

Рат можемо да окончамо само ми

Главна уредница је такође истакла да је рат изузетно погодан за конгломерат привилеговане корумпиране похлепне групе људи на високим положајимакоји управљају Сједињеним Државама и зато га они никада неће окончати.
„Овај рат можемо да завршимо само ми, онда кад одлучимо, када наши циљеви буду испуњени у обиму који ми проценимо да је довољан. Они неће окончати рат никада, јер немају разлога за то“, оценила је Симоњан.
Према њеним речима, Сједињеним Америчким Државама не управљају ни председници, ни Конгрес, ни Представнички дом, већ конгломерат тајкуна и за њих је рат увек био и биће користан.
Коментаришући предлог закона о војној помоћи Украјини у висини од 61. милијарде долара, који је претходно одобрио Представнички дом америчког Конгреса, Симоњан је оценила да њима и трошење милијарди на Украјину такође иде у прилог.
„Одобрили су трошак од 61. милијарду долара. Тиме ће зарадити на томе 610 милијарди долара. Билионе ће на томе зарадити“, закључила је она.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала