- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Србија набавља најмодернији симулатор летења за путничке авионе

© Tanjug / RADE PRELIĆВаздухопловни самит југоистоине Европе у Београду
Ваздухопловни самит југоистоине Европе у Београду - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Ваздухопловна академија ускоро постаје власник технолошки најнапреднијег симулатора летења за обуку пилота путничких авиона типа Ербас А320 након што је потписан уговор за његову набавку од канадске компаније ЦАЕ, најавила је данас в.д. директора Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација Габријела Грујић.
Она је на отварању Ваздухопловног самита југоисточне Европе (Southeast Europe Aviation Summit - SEAS), који се данас и сутра одржава у Београду казала да ће тиме Ваздухопловна академија постати најконкурентнија регионална школа за обуку пилота путничких авиона.
"Данас могу објавити да је потписан уговор за симулатор за Ваздухопловну академију, који ће се инсталирати у наменски изграђеној згради у оквиру Ваздухопловне академије на Дорћолу", рекла је Грујићева, преноси Танјуг.
Према њеним речима, испорука Левел Д симулатора, тренутно технолошки најмодернијег симулатора летања у овом делу Европе, очекује се за годину дана и користиће се за обуку пилота путничких авиона који су претходно своју обуку завршили у Тренинг центру Ваздухопловне академије.
Набавка симулатора, како је додала, будућим пилотима ће омогућити да стичу вештине у реалистичном окружењу пилотске кабине, а имаће велики значај и за националну авио-компанију, која ће сада моћи да своје пилоте за тип авиона Ербас А320, које већ поседује у флоти, обучава у Србији.
Такође, набавка ће утицати и на развој саме Ваздухопловне академије, која је недавно потписала уговор за обуку 500 кадета пилота из Индије.
"План Канцеларије за дуално образовање и Ваздухопловне академије је да у наредном периоду набави и ФТД ("Flight Training Device") за тип хеликоптера Ербас Х145 и тиме додатно позиционира Академију као регионалног лидера у обуци пилота", додала је Грујић.
На Ваздухопловном самиту југоисточне Европе у Београду учествује преко 170 компанија и више од 1.400 лидера и професионалаца из авио-индустрије.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала