- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Стевандић: Резолуција о Сребреници поделиће свет

© Sputnik / Дејан СимићЗастава РС
Застава РС - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да ће најављена резолуција о Сребреници поделити свет и да постоји велики број неутралних земаља и оних које сматрају да је то документ који има политички призвук.
Стевандић је рекао да је резолуција усмерена против српског народа као вид казне јер нису део НАТО агенде, додајући да све ово нема никакве везе са пијететом према жртвама у Сребреници.
Он је истакао да Србија и Република Српска комуницирају с великим бројем земаља, чланицама Генералне скупштине УН које сматрају да се ради о дискриминацији, јер су, како каже, муслимани у БиХ под НАТО покровитељством добили степен више вредније жртве у односу на муслимане из Африке и многе друге жртве широм света.
Стевандић је рекао да се овде не говори о томе да ли је било злочина или не, нити да ли они који су починили злочин треба да одговарају.
„Наравно да требају, али чињеница је да је то од почетка вођено на проблематичан начин, а најгоре је то што су српске жртве потпуно понижене. Разлика између српских и бошњачких жртава је да су српске жртве жене и деца, старци, труднице, који су убијани на својим праговима, док су жртве са бошњачке стране војно способни мушкарци“, навео је Стевандић, преноси РТРС.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала