- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Швајцарска још ником није послала позиве на конференцију о Украјини

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаФедерални дворац (Парламент) у Берну
Федерални дворац (Парламент) у Берну - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
Пратите нас
Швајцарска још никоме није послала позив на мировну конференцију о Украјини у јуну код Луцерна, то ће бити учињено наредних дана, речено је Спутњику у Министарству спољних послова ове земље.
„Позиви још нису послати, то ће бити урађено наредних дана“, одговорили су у Министарству на питање да ли је позив Русији и Белорусији, на крају, послат.
Швајцарски министар спољних послова Игнацио Касис изјавио је 12. априла да ће Берн „наредних дана“ анализирати различите изјаве Русије у вези са мировном конференцијом у Украјини у јуну како би донео одлуку о позиву.
Швајцарска ће бити домаћин мировне конференције о Украјини 15-16. јуна недалеко од Луцерна. Русија неће присуствовати, али се очекује учешће до 120 шефова држава. Портпарол амбасаде Русије у Берну Владимир Хохлов раније је изјавио да Швајцарска није послала позив Русији за учешће на самиту о Украјини, као и да Москва у сваком случају неће учествовати. Он је додао да је идеја о мировној конференцији коју снажно промовишу организатори, неприхватљива за Русију, јер се ради о још једној варијанти за форсирање неодрживе „формуле мира“ која не узима у обзир руске интересе.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2024
РУСИЈА
Захарова: Разговори о „формули Зеленског“ служе за одвлачење пажње са нове транше Кијеву
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала