- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дерби за памћење: Партизан изборио мајсторицу после драме против Звезде

Микаса
Микаса - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2024
Пратите нас
Одбојкаши Партизана савладали су Црвену звезду у четвртој утакмици финалне серије резултатом 3:2 (25:23, 27:25, 22:25, 22:25, 15:13) чиме су обезбедили мајсторицу односно пети дерби у финалној серији првенства Србије. Црвено-бели повели су после прва два дуела 2:0, али упорни црно-бели нису им допустили да искористе меч лопте.
Одбојкаши Црвене звезде повели су резултатом 2:0 у финалној серији, али нису искористили прву меч лопту и Партизан је запретио повратком.
У четврту утакмицу црно-бели ушли су силовито, стекли су пет поена предности, али је Звезда постепено надокнађивала заостатак. Сет је ушао у неизвесну завршницу, али је ипак припао Партизану.
Црвено-бели боље су отворили други сет, али је одбојкаше Партизана сјајним поеном разбудио Милија Мрдак који је изједначио резултат. Кратког даха је било буђење јер су поново иницијативу преузели одбојкаши Звезде и повели су чак 17:10.
Све је водило ка томе да ће гости освојити сет, али уследио је невероватни преокрет Партизана.
Велика борба водила се у трећем сету, предност се смењивала са једне на другу страну, али онда су одбојкаши Звезде поново први појачали ритам и стекли осетније вођство које су овога пута морали да сачувају.
Пет поена предности имали су црвено-бели, али Партизан ни тада није одустао. Поен по поен, поново су се примакли, а у томе су највише помгали ас сервиси Новице Бјелице.
Дејо је одржавао предност гостију , али није она било довољно велика да се безбрижно уђе у саму завршницу јер су црно-бели константно претили. Још једном је Партизан успео да изједначи, али успела је Звезда да одоли разлику и освоји трећи сет.
Неизвесно је почео четвти сет, а онда су домаћини стекли предност. Није то вођство било превише убедљиво, преокренула је Звезда која је серијом стигла до три поена предности. Захваљујући фантастичној игри Николе Жугића гости су освојили и четврти сет.
Одлучујући сет боље су отворили одбојкаши Партизана који су пажљивије чували вођство него што је то био случај у четвртом сету. Пет поена предности имали су црно-бели и успели су да одрже свој ритам до краја.
Много прилика пропустила је Звезда у овој и претходној утакмици па се заиста може рећи да је Партизан заслужио пету утакмицу.
Страхиња и Немања Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2024
СПОРТ
Брат Николе Јокића ударио навијача – НБА покреће истрагу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала