- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски новинар: Нови пакет помоћи Украјини – упумпавање новца Зеленском

© AP Photo / Juan MedinaВладимир Зеленски
Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Најава новог пакета помоћи Кијеву није помоћ Украјини, већ упумпавање новца режиму украјинског председника Владимира Зеленског, изјавио је бугарски новинар Петар Волгин.
„Што се тиче издвајања 61 милијарде долара за Украјину, уколико слушате наше евроатлантске стручњаке, можете да стекнете утисак да ће се сада, захваљујући том новцу, украјинска војска изненада препородити, све превазићи и за две недеље марширати Црвеним тргом у Москви, победоносно машући евроатлантским заставама. То, у ствари, није никаква помоћ Украјини, драги гледаоци, већ просто упумпавање новца режиму Зеленског, како би и даље могао да влада и остане на челу земље“, рекао је новинар на свом Јутјуб каналу.
Према његовим речима, нови пакет помоћи ће Украјинцима помоћи да „заустави Русе на неко време“, али ће исход бити само један: Русија ће једноставно заузети још више територија.
С тим у вези, подсетио је и да је Кијеву већ додељено пуно новца и оружја.

„Узимајући у обзир сав новац и оружје који су упумпани у протекле две године, какав смо резултат добили? Добили смо 20 одсто украјинских територија, које је окупирала Русија. Наставите у истом маниру и добићемо 30-40 одсто и тако ће бити док не схватите глупости које настављате да радите, подстичући тај рат“, закључио је Волгин.

Подсетимо, амерички Сенат усвојио је данас нацрт закона о помоћи Украјини, Израелу и Тајвану. За помоћ Украјини биће издвојено скоро 61 милијарду долара. Осим тога, кабинет британског премијера саопштио је у уторак да Лондон намерава да испоручи Кијеву највећи пакет војне помоћи у вредности од 500 милиона фунти (617 милиона долара).
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала