- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Горанов час историје веселим Американцима: Замислите Јокића и Дончића у истој репрезентацији

© AFP 2023 / OLIVER BEHRENDTГоран Драгић
Горан Драгић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Горан Драгић, бивши словеначки кошаркаш, у подкасту код Јудониса Хаслема и Мајка Милера, такође бивших НБА кошаркаша, говорио је о некадашњој Југославији и објаснио је Американцима колико би се тешко носили са репрезентацијом те земље јер би за њу између осталог заједно играли Никола Јокић и Лука Дончић.
Гостовање у емисији америчких кошаркаша прослављени Горан Драгић искористио је и да им одржи један час историје о некадашњој Југославији.
„Некадашња држава била је Југославија. Имате пет или шест земаља. Словенија, Хрватска, Босна, Србија, Црна Гора и Македонија. Рат је почео 1991. Ми смо се раздвојили. Ако се вратимо у оно време, замислите репрезентацију. Држажен Петровић, Кукоч, Дино Рађа, Владе Дивац“, рекао је словеначки кошаркаш, а Американци су наставили да слушају са пуном пажњом.
Појаснио је потом Драгић то на примеру како би данас изгледала репрезентација Југославије.
„Чак и сада, да смо остали иста држава, имали бисте Луку, Јокића, Вучевића, Богдановића. Можемо да играмо са вама момци“, рекао је Драгић.
Американци су истакли како би то био сјајан меч за гледање.
Са репрезентацијом Сједињених Америчких Држава ипак ће се састати само Никола Јокића и Богдан Богдановић бар када је реч о скоријој будућности јер Србија и САД играју у групној фази Олимпијских игара.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
СПОРТ
Новакове речи које одјекују: Само победа – такав је менталитет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала