- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Америчка помоћ Украјини никако неће променити ситуацију на фронту

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирања ракета на објекте војне управе Украјине
Лансирања ракета на објекте војне управе Украјине - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Пратите нас
Америчка помоћ Украјини никако неће променити ситуацију на фронту, саопштио је председник Белорусије Александар Лукашенко.
„Ја сам упозоравао: даће им тих 60 милијарди долара. Мало су се играли демократије – као 'не да Конгрес'. То је заједничко мишљење свих у Америци: они полако пребацују тај терет на ЕУ и НАТО да би обуздали и уништили Русију и како би се посебно обрачунали са Кином. Ето у томе је смисао. Зато ће они давати помало новца док се сви мање-више здрави Украјинци не разбеже или не погину. То нимало, никако неће променити ситуацију на фронту“, рекао је Лукашенко.
Он је подсетио да „на Западу не желе да Путин победи у актуелној конфронтацији“, те да чује такве изјаве током контаката са високим званичницима.
„Ја им кажем: 'Добро, седите за преговарачки сто, склопите мировни споразум. Ако то не урадите, Путин ће сигурно победити'. То је све“, казао је Лукашенко.
Он је додао да је разговарао са руским колегом Владимиром Путином о издвајању америчке помоћи Украјини. По речима Лукашенка, обојица су знали да ће таква одлука бити донета.
„Али шта та издвојена средства решавају са тако високим ценама муниције и осталог? Ништа не решавају“, закључио је белоруски лидер.
Амерички председник Џозеф Бајден потписао је закон о помоћи Украјини и другим савезницима. По његовим речима, Кијеву ће бити испоручена муниција, системи ПВО, артиљерија, ракетни системи, оклопна техника. Иначе, пакет војне помоћи Украјини је вредан 61 милијарду долара.
Прочитајте још:
Руски војник у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2024
Специјална операција у Украјини
„На Западу нешто није у реду“: У Кијеву признају да ниједан пакет помоћи неће зауставити Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала